Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Onderhouds snijplank olie 0.5 ltr

Onderhouds snijplank olie 0.5 ltr

€13,95 €9,95
op voorraad
snijplankolie voor het onderhouden van houten snijplanken.
1-3 werkdagen
Houten Snijplank | Hooghout snijplanken.
 • Gratis verzonden
  Vanaf € 50,00
 • Verzending
  binnen 1-3 werkdagen
 • Veilig Betalen
  met IDeal of Paypal
 • Garantie
  2 Jaar
Beschrijving

Snijplankolie | Snijplank onderhoud

Deze snijplankolie van Hooghout is bedoeld voor onbehandele of eerder met olie behandelde houten snijplanken, die worden gebruikt bij de bereiding of het serveren van voedsel.
Het regelmatig invetten met de snijplankolie maakt de houten snijplanken beter bestand tegen vuil, vocht en vetvlekken. Doordat een goed ingeoliede houten snijplank minder vocht opneemt, neemt de kans op barsten in het hout ook af. De houten snijplanken blijven daardoor langer schoon, waardoor de levensduur toeneemt.

 

Gebruik vande snijplankolie

Breng de snijplankolie aan met een doek of met keukenpapier. Gebruik voldoende snijplankolie en vet de houten snijplanken goed in aan alle 2 de kanten. Laat de olie goed intrekken en verwijder eventuele overtollige olie. Wij raden aan het minimaal 1 keer per maand uw snijplank in te olien.

 

Info: 

De snijplankolie is een witte mineraalolie ook wel paraffineolie genoemd. Bevat geen oplosmiddelen en is geheel gifvrij. De olie is geurloos en geeft geen smaak af aan voedsel. De gebruikte doekjes kunnen bij het huishoudafval. Ze zijn niet zelfontbrandend. De snijplankolie is bedoeld ter bescherming van hout en niet als levensmiddel. Doorslikken van een kleine hoeveelheid olie is niet schadelijk, maar kan een laxerend effect hebben. Neem bij het inslikken van een grote hoeveelheid olie contact op met een arts.